Logo
Menu 

Μπισκότα βανίλιας με κομματάκια σοκολάτας

 Μια ωραία και εύκολη συνταγή  για μπισκότα βανίλιας με κομματάκια σοκολάτας για τα παιδιά που θα την αγαπήσουν. Ιδανικό σνακ για το σχολείο, για το παιχνίδι αλλά και για το παιδικό πάρτι. 

Μπισκότα βανίλιας με κομματάκια σοκολάτας

 

Υλικά Συνταγής

Για τα Μπισκότα 

  • 180 γραμμ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γραμμ. Καστανή Ζάχαρη 
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225 γραμμ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις  κοσκινισμένο
  • 30 γραμμ. Κακάο 
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. Μπέικιν Πάουντερ 
  • 150 γραμμ. Κουβερτούρα σε Σταγόνες  ή Κομματάκια Κουβερτούρ

 Για τη Σπιτική Μερέντα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, 100 γρ. κουβερτούρα, 150 γρ. μαργαρίνη, 1 κούπα τριμμένο φουντούκι, 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη,5-6 κουτ. σούπας κακάο σκόνη.

Εκτέλεση Συνταγής:

Για τα Μπισκότα 

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το κακάο.
  2. Σε μπολ ή στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε με το σύρμα ή με το μίξερ μέχρι να απορροφηθεί.
  3. Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα στερεά υλικά λίγα λίγα, διπλώνοντας απαλά το μείγμα με σπάτουλα ή με το χέρι. Τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και απαλά ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
  4. Στρώνουμε λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης σε λαμαρίνα. Προθερμαίνουμε πολύ καλά το φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις ή στους 160 C στον αέρα.
  5. Με ένα κουτάλι του γλυκού αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα στη λαμαρίνα, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσα στα μπισκότα γιατί απλώνουν πολύ. Με το κουτάλι απαλά ισιώνουμε τα μπισκότα, πατώντας τα προς τα κάτω.
  6. Ψήνουμε για περίπου 12΄. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο πρέπει να είναι λίγο μαλακά, ίσα να έχουν σφίξει. Τα αφήνουμε να σταθούν για 10΄ στη λαμαρίνα γιατί αλλιώς διαλύονται. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Για τη Σπιτική Μερέντα

Αφού ψήσετε τα μπισκότα, τα αφήνετε να κρυώσουν και ετοιμάζετε τη πραλίνα φουντουκιού.Λιώνετε σε μπεν μαρι το βούτυρο (μόνο να λιώσει όχι να κάψει).Προσθέτετε την κουβερτούρα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και αυτή και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Χτυπάτε το ζαχαρούχο με το κακάο και την άχνη πολύ καλά και το ρίχνετε στο μείγμα της σοκολάτας που έχετε φτιάξει νωρίτερα (βούτυρο-κουβερτούρα).Ανακατεύετε καλά για να γίνει ομογενές το μείγμα.Στο τέλος χτυπάτε πολύ καλά στο μούλτι την πραλίνα φουντουκιού ,να γίνει «αλοιφή» και στη συνέχεια το ρίχνετε στο μείγμα και το αφήνετε να κρυώσει. Πάνω από κάθε μπισκότο περνάτε δύο στρώσεις πραλίνα φουντουκιού και από πάνω προσθέτετε άλλο ένα μπισκότο.Επαναλαμβάνετε το ίδιο και για τα υπόλοιπα και στο τέλος βάζετε σε ένα»μπισκοτένιο» σάντουιτς πάνω στο άλλο σχηματίζοντας ένα πύργο.

 

Print Friendly, PDF & Email