Συνταγή για Σιμιγδαλένιο Χαλβά
Κλασικό σπιτικό, γρήγορο και εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες και ιδιαίτερα αγαπητό την περίοδο της νηστείας, Συνταγή με Χαλβά.
Υλικά Συνταγής :
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι
2,5 ποτήρια ζάχαρη καστανή
Μισό ποτήρι μέλι
4 ποτήρια νερό
Καρύδια, ξυλάκια κανέλας, αμύγδαλα, καρύδια, κανέλα
Συνταγής:
Σε μία κατσαρόλα καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι μέχρι να πάρει χρώμα ταυτόχρονα βράζουμε το νερό με το μέλι και τη ζάχαρη σε μια άλλη κατσαρόλα 10 λεπτά και το ριχνουμε στο σιμιγδάλι
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να σφίξει.
Το σκεπαζουμε με μια πετσέτα για δέκα λεπτά και μετά το βάζουμε στη φόρμα πριν το σερβίρουμε.
Κόψε ρόμβους από τον χαλβά και βάλτους σε ένα πιάτο.
Στόλισε τον χαρταετό με γαρύφαλλα και βάλε ξυλάκια κανέλας και καρύδια για ουρά.
Πασπάλισε με κανέλα.