Logo
Menu 

Συνταγή για Φρικασέ με Χοιρινό

Φτιάξτε μια παραδοσιακή σπιτική συνταγή με χοιρινό. Ιδανικό για τους χειμερινού μήνες. Το φρικασέ είναι μια θρεπτική συνταγή που θα δώσεις στα παιδάκια σας την απαραίτητη ενέργεια…

Φρικασέ με Χοιρινό

Υλικά Συνταγής

1 κιλό χοιρινό
1 φλυτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι φύλλα σέλινου
1/2 ματσάκι άνηθο
αλάτι και πιπέρι
3 αυγά
1 λεμόνι

Συνταγή:

Κόψτε το κρέας σε μερίδες.  Στη συνέχεια Βάλτε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Τσιγαρίστε τα κρεμμύδια και ριξτε το κρέας και το τσιγαρίζετε και αυτό. Προσθέστε 2 φλυτζάνια νερό, το σέλινο, το μαρούλι και τον άνηθο. Αλατοπιπερώστε. Αφήστε να βράσουν για  2 ώρες περίπου.  Μόλις είναι έτοιμα κλείστε τη φωτιά και ετοιμάστε το αυγολέμονο. Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Στίψτε το λεμόνι και Χτυπήστε τους κρόκους. Στη συνέχεια χτυπήστε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα και ρίξτε τους κρόκους. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού. Προσθέστε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αυγό. Τέλος γυρίστε  το μίγμα στην κατσαρόλα. Κουνήστε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.

Print Friendly