Logo
Menu 

Συνταγή για Τραγανή Μηλόπιτα

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα με απλά υλικά μία πεντανόστιμη τραγανή μηλόπιτα για να συνοδεύσει το απογευματινό σας σνακ, αλλά γιατί όχι και τον μπουφέ στο παιδικό πάρτι.
Τραγανή Μηλόπιτα

Υλικά συνταγής:
Φρέσκια ζύμη σφολιάτας
6 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
2/3 φλιτζανιού καρυδόψιχα
½ φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες
1 αυγό χτυπημένο
1 κουτ. σούπας κανέλα

Εκτέλεση Συνταγής:
Στρώστε το ένα φύλλο ζύμης σε βουτυρωμένο ταψάκι ή πυρέξ. Σοτάρετε για 3 λεπτά τα κομμένα σε κυβάκια μήλα στο βούτυρο ρίχνοντας μια κουταλιά ζάχαρη και μια μέχρι να «μαραθούνε». Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και απλώστε το μείγμα στο ταψάκι. Με κουπ-πατ κόψτε από το δεύτερο φύλλο τα αστεράκια (ή άλλο σχέδιο που έχουμε) και στρώστε το φύλλο πάνω στο μείγμα. Αλείψτε την επιφάνεια του φύλλου με το αυγό και ψήστε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά στους 180ο. Όταν βγάλετε την πίτα από το φούρνο, βάλτε στα αστεράκια μια λεπτή στρώση μαρμελάδας. Η μηλόπιτα είναι έτοιμη για το απογευματινό σας σνακ!

Η μηλιά 

Η μηλιά καλλιεργείται από την αρχαιότητα στην Ασία και στην Ευρώπη. Η μηλιά αναφέρεται από το Θεόφραστο τον 3o αι. π.Χ.. Με την ανακάλυψη του νέου κόσμου και την εγκατάσταση αποίκων πολλές ευρωπαϊκές ποικιλίες μεταφέρθηκαν στην Αμερική.

 

Print Friendly