Logo
Menu 

Συνταγή Ταλιατέλες με Κιμά

Η πιο αγαπημένη και νόστιμη Συνταγή Ταλιατέλες με Κιμά για να φτιάξετε στο μεσημεριανό σας τραπέζι για τους αγαπημένους σας.

Συνταγή Ταλιατέλες με Κιμά

Υλικά Συνταγής:

500 γραμ. ταλιατέλες,
2 κ.σ. ελαιόλαδο,
500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος μία φορά περασμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο,
¾ φλ. κόκκινο ξηρό κρασί,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη,
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια,
6 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια,
αλάτι,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη,
½ ματσάκι μαϊντανό,
τυρί σκληρό τριμμένο

Συνταγή:

Σε τηγάνι, σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο τσιγαρίστε τον κιμά για 5 λεπτά, σβήστε με το κρασί και αφήστε 2 -3 λεπτά  να πάρει βράση. Σε μια κατσαρόλα, στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 3-4 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέστε τις ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη. Αδειάστε τον κιμά με όλους τους χυμούς του τηγανιού στη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζουμε, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Τέλος πασπαλίστε με μαϊντανό. Στο μεταξύ, έχετε βράσει τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα. Περιχύστε με τη μισή σάλτσα κιμά και ανακατέψτε πολύ καλά. Σερβίρετε σε πιατέλα και από πάνω περιχύστε με την υπόλοιπη σάλτσα κιμά και φυσικά μην ξεχάσετε να προσθέσετε το τριμμένο τυρί από πάνω.

Print Friendly