Logo
Menu 

Συνταγή για Χοιρινά Παϊδάκια με BBQ Σος

Μήπως το σαββατοκύριακο ετοιμάζετε μπάρμπεκιου πάρτι. Αυτή η Συνταγή για Χοιρινά Παϊδάκια με BBQ Σος είναι η καλύτερη επιλογή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Συνταγή για Χοιρινά Παϊδάκια με BBQ Σος

Υλικά Συνταγής:

1 κιλό χοιρινά παϊδάκια,
Για τη μαρινάδα
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. σόγια sauce
2 κ.σ. άσπρο ξύδι ή ριζόξυδο
1 κ.σ. αλάτι μπόλικο πιπέρι
Για τη bbq sauce
2 κ.σ. σπορέλαιο
1/2 μικρό κρεμμύδι
3 σκ. σκόρδο
1-1/4 φλ. κέτσαπ
1-1/3 φλ. νερό
1 κ.σ. worcestershire sauce
2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μελάσα
αλάτι
πιπέρι
νερό

Συνταγή:

Βάλτε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα. Αλείψτε το κρέας και από τις δύο πλευρές. Σκεπάστε και αφήστε το στο ψυγείο από 1 έως 4 ώρες. Ανάψτε το φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς, βάλτε σχάρα μέσα σε ταψί και τοποθετήστε το κρέας έτσι ώστε να είναι το κρέας από πάνω και τα κόκκαλα από κάτω. Ψήστε για 10′, αλείψτε με τη bbq σος, συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 10′ και αλείψτε ξανά. Στο τέλος ανάψτε το grill για 2′-3′ για να καραμελώσει η επιφάνεια.
Για τη bbq sauce
Βάλτε το κρεμμύδι στο λάδι για 4′-5′ σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο ψιλοκομμένο ή ολόκληρο και το αφήστε για 1′ στο λάδι, προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράστε για 15′ να πυκνώσει η σάλτσα. Μπορείτε να τη διατηρήσετε σε αποστειρωμένα βάζα.

Print Friendly