Logo
Menu 

Συνταγή για Παραδοσιακή Μαγειρίτσα

Τι καλύτερο, όταν γυρίζουμε το βράδυ από την Ανάσταση, να μας περιμένει στο σπίτι μια κατσαρόλα με μπόλικη αχνιστή και λαχταριστή  μαγειρίτσα. Μην ξεχνάτε πως, όσοι τηρούν τη νηστεία για ολόκληρη τη Σαρακοστή, η μαγειρίτσα είναι το πρώτο πιάτο με κρέας που θα καταναλώσουν και που θα τερματίσει την μακρόχρονη νηστεία.  Τα Γλυκά Μαγειρέματα και η Φανή Ματσινοπούλου μας δίνουν τη Συνταγή για Παραδοσιακή Μαγειρίτσα.

mageiritsa-gia-mamades.gr

 

Υλικά Συνταγής

κεφαλάκι και εντόσθια από ένα αρνί

ξύδι

2 καρότα

σέλινο φύλλα και κοτσάνι

1 κρεμμύδι ξερό κομμένο στα δύο

6 κρεμμυδάκια φρέσκα

1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί

μαϊντανός

λίγο βούτυρο αγελαδινό

1+1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι

άνηθος

αλάτι

φρέσκο μαύρο πιπέρι

2 αβγά

χυμός από ένα λεμόνι

 

Συνταγή

Πλύντε το κεφαλάκι και τα εντόσθια με μπόλικο νερό, αλάτι και ξύδι.  Ζεματίστε τα εντόσθια σε καυτό νερό και ψιλοκόψτε τα.  Ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο. Στη συνέχεια κόψτε τα κοτσανάκια από το σέλινο σε μεγάλα κομμάτι. Βάλτε το κεφαλάκι σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Προσθέστε τα καρότα, το ξερό κρεμμύδι και το σέλινο. Αφήστε τα  να σιγοβράσουν. Σουρώστε και κρατήστε το ζωμό. Σε μία κατσαρόλα βάλτε λίγο βούτυρο και σωτάρετε ελαφρώς τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέστε τα εντόσθια, αλάτι και πιπέρι. Σβήστε με το κρασί. Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Πασπαλίστε με αλεύρι και ρίξτε το ζωμό από το κεφαλάκι. Αφήστε τη μαγειρίτσα να σιγοβράσει.  Προς το τέλος προσθέστε  τον μαϊντανό και τον άνηθο.Λίγο προτού σερβίρετε κάντε το αβγολέμονο και το ρίξτε σε πολύ χαμηλή φωτιά.

 

 

Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119

www.glykamageiremata.gr

email: info@glykamageiremata.gr

 

Print Friendly