Logo
Menu 

Συνταγή για Μοσχάρι Ραγού

Φτιάξτε Μοσχάρι Ραγού για το κυριακάτικο τραπέζι. Ραγού (ragout) είναι γαλλικός ορός για ένα φαγητό κατσαρόλας με κρέας ή κοτόπουλο, λαχανικά και πηχτή σάλτσα.

Συνταγή για Μοσχάρι Ραγού

Υλικά Συνταγής:

Μισό κιλό μοσχάρι
2 πανσέτες χοιρινές
1 ποτήρι κρασί μαυροδάφνη
1-2 κουταλιές μπαλσάμικο (κρέμα πηχτό)
2 καρότα
2 σκελίδες σκόρδο
1 ντομάτα
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι
αλάτι & πιπέρι

Συνταγή:

Μαρινάρετε το κρέας για 24 ώρες σε λάδι  με κρεμμύδι, σκόρδο και βαλσάμικο. Μετά το 24ωρο βάλτε το σε κατσαρόλα και για 15 λεπτά μαγειρέψτε το με ανοιχτό καπάκι. Στην συνέχεια ρίξτε τη μαυροδάφνη, την ντομάτα (που θα έχετε περάσει στον τρίφτη) και τον πελτέ και ανακατέψτε καλά για μερικά λεπτά ακόμα. Ωστόσο, θα έχετε προθερμάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναποδογυρίστε το φαγητό σε γάστρα, γυρίστε τον φούρνο στους 80 βαθμούς και αφήστε το κρέας να μαγειρεύεται για 8-10 ώρες (π.χ. μπορείτε να το βάλετε το βράδυ και να το αφήσετε όλη τη νύχτα). Το επόμενο πρωί βάλτε τα καρότα και αφήστε το να ψηθεί στην ίδια θερμοκρασία για 2-3 ακόμα ώρες. Μέχρι το μεσημέρι θα είναι έτοιμο!Το πόση ώρα θα χρειαστεί το κρέας εξαρτάται από το πόσο μαλακό είναι ή δεν είναι. Μπορείτε να σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές.

Print Friendly