Logo
Menu 

Συνταγή για Ιταλική Καρμπονάρα

Μια αυθεντική Συνταγή για Ιταλική Καρμπονάρα κατευθείαν στο πιάτο σας.

Συνταγή για Ιταλική Καρμπονάρα

Υλικά Συνταγής:

500 γρ. σπαγγέτι,
150 γρ. πανσέτα ή μπέικον,
2 κ.σ. ελαιόλαδο,
1 σκ. σκόρδο,
2 κ.σ. βούτυρο,
2 αβγά ,
150 γρ. παρμεζάνα και πεκορίνο ανάμεικτα,
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
 

Συνταγή:
 
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και ροδίστε την ψιλοκομμένη πανσέτα για 5 λεπτά. Σπάστε τη σκελίδα και προσθέστε την και αφήστε να αρωματίσει για 1 -2 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε το .Χτυπήστε τα αβγά σε μπολ με το μισό τριμμένο τυρί. Προσθέστε αλατοπίπερο. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και κρατήστ λίγο από το νερό που έβρασαν. Ξαναβάλτε τα καυτά όπως είναι στην κατσαρόλα. Η φωτιά πρέπει να είναι στο πιο χαμηλό. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά να λιώσει και αρωματίσει τα ζυμαρικά με άρωμα και γεύση βουτύρου.
Προσθέστε την ψημένη πανσέτα στα ζυμαρικά καθώς και τα χτυπημένα αβγά. Όπως είναι όλα καυτά ανακατέψτε με τσιμπίδα να ενωθούν τα υλικά. Αν θέλετε πιο κρεμώδη υφή προσθέστε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά κι ανακατέψτε. Προσοχή η καρμπονάρα πρέπει γρήγορα να βγει από την φωτιά για να μην ψηθούν τα αυγά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και αποσύρετε από την φωτιά. Προσθέστε ψιλοκομμένο μαϊντανό ,ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμέσως. 
Print Friendly