Logo
Menu 

Εύκολη Συνταγή για Στρούντελ Σοκολάτας

Στρούντελ Σοκολάτας. Απίθανο γλυκό, γεμάτο μυρωδιές από τη μπανάνα και την σοκολάτα, που τρώγεται ιδανικά ζεστό.

Στρούντελ Σοκολάτας

Υλικά Συνταγής:

4 φύλλα κρούστας (βουτυρωμένα).

Για τη Γέμιση: 2 μπανάνες κομμένες, 500γρ. κουβερτούρα, 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα.
Για το Στόλισμα: Μπανάνα, τρούφα.

Συνταγή:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Ρίχνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ, προσθέτουμε την μπανάνα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.

Κόβουμε τα φύλλα στα τέσσερα και βάζουμε στο καθένα από 2 κουταλιές της σούπας γέμιση. Τυλίγουμε όπως τα spring rolls. Τα αλείφουμε με λάδι και τα χαράζουμε λίγο με ένα μαχαίρι.

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λίγο βούτυρο. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180°C για περίπου 40 λεπτά. Τα σιροπιάζουμε και τα στολίζουμε με μπανάνα και τρούφα σοκολάτας!

Print Friendly