Logo
Menu 

Μοσχαράκι με Σάλτσα Μουστάρδας

Φτιάξτε την υπέροχη συνταγή Μοσχαράκι με Σάλτσα Μουστάρδας και κάντε τους όλους να γλείφουν τα δάχτυλά τους.

Μοσχαράκι με Σάλτσα Μουστάρδας

Υλικά Συνταγής:

1.200 γραμμ. μοσχάρι (ποντίκι, νουά ή κιλότο)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 μέτρια κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
1 μπουκάλι (750 ml) λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. μουστάρδα
3 σκελίδες σκόρδο κομμένο στη μέση
1 συσκευασία (400 γραμμ.) πομοντόρια (ολόκληρα μακρουλά ντοματάκια)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μυρωδικά: 2-3 κλωνάρια μαϊντανό, 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι ή λίγο ξερό, 1 δαφνόφυλλο και λίγο εστραγκόν (προαιρετικά).

Συνταγή:

Σε κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρετε το κρέας στο ελαιόλαδο λίγο-λίγο κάθε φορά (για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού) μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Βγάλτε το με λαβίδα σε πιατέλα και κρατήστε το σκεπασμένο μέχρι να το ροδίσετε όλο. Προσθέστε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και σοτάρετε τα για 5΄ μέχρι να γυαλίσουν και να γίνουν διάφανα. Σβήστε τα με το κρασί και με κουτάλα τρίψτε τη βάση της κατσαρόλας έως ότου διαλυθούν οι καραμελωμένοι και στερεοποιημένοι πλέον χυμοί του σοταρίσματος.
Αφήστε το κρασί να έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει γύρω στα 8΄-10΄, μέχρι να μειωθεί στο μισό ο χυμός του. Προσθέστε τη μουστάρδα και ανακατέψτε με σύρμα να διαλυθεί. Ρίξτε το σκόρδο και τα πομοντόρια. Τυλίξτε τα μυρωδικά σε τουλπάνι και αφού το δέσετε  με σπάγκο και ρίξτε το στην κατσαρόλα, στερεώνοντάς το στο χερούλι (για να μπορέσετε να το αφαιρέσετε εύκολα στο τέλος του μαγειρέματος). Προσθέστε το σοταρισμένο κρέας με όλους τους χυμούς που έχει αποβάλει στην πιατέλα. Αλατοπιπερώστε. Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 2 ώρες, ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας. Αφαιρείστε το αρωματικό μπουκέτο και με τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε το κρέας σε πιατέλα και σκεπάστε. Συνεχίστε το βράσιμο της σάλτσας μέχρι να πυκνώσει και να μειωθεί ο όγκος της κατά το 1/3, περίπου ακόμα 10΄. Ρίξτε ξανά το κρέας στη σάλτσα που έχει δέσει και ανακατέψτε ελαφρά. Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι.

Print Friendly