Logo
Menu 

Γλυκόξινο Χοιρινό με Καραμελωμένες Πατάτες

Φτιάξτε το πιο νόστιμο χοιρινό που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι στο σπίτι.

Γλυκόξινο Χοιρινό με Καραμελωμένες Πατάτες

Υλικά Συνταγής:

1 μπούτι χοιρινό ολόκληρο με πέτσα περίπου 3 κιλά
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μπαλσάμικο
3 κ.σ. μουστάρδα
2 πορτοκάλια χυμό και πορτοκαλόκουπες
1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
Για τις πατάτες
1½ κιλό μικρές πατάτες
2 σκ. σκόρδο με τη φλούδα
2 πορτοκάλια (το χυμό)
1 λεμόνι (το χυμό)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
 

Συνταγή:
Βγάλτε το μπούτι από το ψυγείο και το αφήστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα τουλάχιστον. Βάλτε σε ταψί και χαράξτε με κοφτερό μαχαίρι την επιφάνεια του λίπους σε ρόμβους. Περιχύστε με το πορτοκάλι και το λεμόνι. Αλατοπιπερώστε πολύ καλά το μπούτι. Προσθέστε το δεντρολίβανο και τις πορτοκαλόκουπες στο ταψί. Σκεπάστε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 1 ώρα και 30′. Βάλτε σε μπολ τις ολόκληρες καθαρισμένες πατάτες. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε. Ξεσκεπάστε το μπούτι και προσθέστε τις πατάτες ,το σκόρδο με τη φλούδα και όλα τα υγρά.Ανακατέψτε το μέλι με το μπαλσάμικο και τη μουστάρδα. Αλείψτε το μπούτι με πινέλο, χαμηλώστε το φούρνο στους 170ºC και συνεχίστε το ψήσιμο για 1 ώρα και 30′ μέχρι να ξεροψηθεί η πέτσα και να μελώσουν οι πατάτες.

Print Friendly