Logo
Menu 

Γιορτινά Αλμυρά Σφολιατίνια

Φτιάξτε πεντανόστιμα αλμυρά μπαστουνάκια σφολιατίνια με γέμιση από τριμμένο τυρί, γαλοπούλα και κόκκινη σάλτσα, και προσφέρετέ τα στους καλεσμένους των ημερών.

Γιορτινά Αλμυρά Σφολιατίνια

Υλικά συνταγής:

Για 4 μπαστουνάκια
• 1 συσκευασία σφολιάτα
• 100γρ. τριμμένο τυρί
• 4 φέτες γαλοπούλα
• 1 αβγό
• 1 φλ. τσαγιού κόκκινη σάλτσα

Συνταγή:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανοίξτε το φύλλο της σφολιάτας και κόψτε το σε 4 λωρίδες μήκους 5 εκ. η κάθε μία. Στη συνέχεια τοποθετήστε στην κάθε λωρίδα ξεχωριστά σαν βάση την κόκκινη σάλτσα και από πάνω προσθέστε το τριμμένο τυρί και την γαλοπούλα. Τυλίξτε την κάθε σφολιάτα με τη γέμιση χωριστά δημιουργώντας το σχήμα ενός μπαστουνιού. Χτυπήστε το αβγό, και περάστε ελαφρά τα μπαστουνάκια από επάνω για να ροδοψηθούν. Αλείψτε το ταψί με λίγο λάδι, τοποθετήστε τα σφολιατίνια και ψήστε τα στους 180 για 5 λεπτά. Σερβίρετε όσο είναι ζεστά.

Print Friendly