Logo
Menu 

Χορέψτε για να Είστε σε Φόρμα

Χορέψτε για να είστε σε φόρμα. Με το χορό γυμνάζεσαι, αποκτάς νέους φίλους, πας σε πάρτι, διασκεδάζεις και χαμογελάς. Είναι η αρχαιότερη τελετή εκτόνωσης στην ιστορία της ανθρωπότητας ενώ είναι παράλληλα ένας άριστος τρόπος κοινωνικοποίησης που σου δίνει ενέργεια.

Χορέψτε για να Είστε σε Φόρμα

Χορός Vs Γυμναστήριο

Με το χορό γυμνάζονται χέρια, πόδια, σφίγγουν οι κοιλιακοί μύες, αποκτάτε ενέργεια και γυρίζετε σπίτι σε απίθανη κατάσταση! Γι’αυτό αν βαριέστε τα γυμναστήρια, ρίξτε το στον χορό! Με τον χορό θα γυμναστείτε, ενώ παράλληλα θα διασκεδάζετε, χαρίζοντάς στο σώμα σας ευεξία και ευελιξία.

Τι σας προσφέρει ο χορός:

Αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού και βοηθάει στις καύσεις του οργανισμού. Μπορείτε να κάψετε σε μία ώρα από 30 έως και 800 θερμίδες!
Συμβάλλει στην απώλεια κιλών. (Έχει υπολογιστεί ότι 2 λεπτά χορογραφίας υψηλού επιπέδου ισοδυναμεί με 800 μέτρα σπριντ!).
Μειώνει το ρυθμό ανάπτυξης της οστεοπόρωσης.
Χαμηλώνει τον καρδιακό ρυθμό.
Μειώνει την πίεση.
Αυξάνει την καλή HDL χοληστερόλη και μειώνει την κακή κακή LDL.
Ενδυναμώνει την καρδιά και διευρύνει την ελαστικότητα των πνευμόνων.
Συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία αφού ο χορός αποτελεί δυνατότητα έκφρασης, μια διέξοδο από την καθημερινότητα και το στρες.
Βελτιώνει τη διάθεσή σας λόγω της έκκρισης των ενδορφινών, ορμονών της χαράς, και, συνεπώς, αυξάνει την αίσθηση της ευεξίας.
Μειώνει το στρες και την ένταση.
Αυξάνει την αυτοπεποίθηση.
Δημιουργεί νέες σχέσεις. Επειδή συνδυάζεται με τα οφέλη της ομαδικής δραστηριότητας, δίνει τη δυνατότητα της κοινωνικοποίησης και της ανάπτυξης των κοινωνικών σχέσεων, οι οποίες επηρεάζουν θετικά τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τη ζωή.

Τι γυμνάζετε με το χορό:

• Όλες τις μυϊκές ομάδες.
• Bοηθά στη σύσφιγξη των κοιλιακών, δυναμώνει τον κορμό, προσφέρει ευλυγισία, συντονισμό και αρμονία.
• Δυναμώνει τα πόδια και τα γόνατα.
• Συμβάλλει στη σωστή στάση του σώματος.

Γυμνάστε ακόμα και το…μυαλό σας
Ο χορός αποτελεί εξαιρετική άσκηση για το μυαλό, αφού απαιτεί να θυμάστε βήματα, να συνεργάζεστε με άλλους, ενώ συνεχώς μαθαίνετε κάτι καινούργιο. Έτσι, βελτιώνεται η μνήμη σας και διατηρείται νέο το μυαλό.

Ποιους χορούς να προτιμήσετε και γιατί:

Rumba: Θεωρείται ο χορός του έρωτα, λόγω των έντονων κινήσεων της λεκάνης.
Είναι ιδανικός για να μάθετε τις βασικές αρχές των λατινοαμερικανικών χορών σε αργό τέμπο.
Mambo: O ρυθμός του είναι πιο γρήγορος από αυτόν της ρούμπα και χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια για να ακολουθήσει κανείς τα βήματα.
Είναι ιδανικός αν σας αρέσουν τα δύσκολα! Θεωρείται δύσκολος χορός, γιατί απαιτεί μεγάλη ακρίβεια στις κινήσεις.
Cha cha cha: Ο χορός του φλερτ.
Είναι ιδανικός για προχωρημένους επειδή απαιτεί ιδιαίτερη δεξιοτεχνία στα πόδια.
Samba: Είναι ο δυσκολότερος τεχνικά.
Είναι ιδανικός αν θέλετε να μάθετε συγχρονισμό και να αποκτήσετε την αίσθηση του ρυθμού. Απαιτεί πολύ δυνατή κίνηση στα πόδια, στους γοφούς και στο πάνω μέρος του σώματος, ενώ χρειάζεται απόλυτος έλεγχος της κίνησης, ώστε να μη χάνεται το βήμα.
Χορός της κοιλιάς (Bellydance): Είναι πολύ ρυθμικός. Βασίζεται σε αυστηρούς κανόνες και χρειάζεται τεχνική. Απαιτεί ευλύγιστο σώμα, ώστε να αποδίδεται όμορφα η κίνηση.
Είναι ιδανικός αν θέλετε να ενδυναμώσετε το σώμα σας, να σφίξετε τους κοιλιακούς σας και να αποκτήσετε πιο κομψή κοιλιά και μέση.
Φλαμένκο: Στηρίζεται σε ένα βασικό βηματολόγιο, αλλά μπορούν να υπάρξουν πολλοί αυτοσχεδιασμοί.
Είναι ιδανικός αν θέλετε αυξήσετε την αντοχή σας και να στήσετε σωστά τον κορμό σας.
Παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί: Oι νησιώτικοι περιλαμβάνουν περισσότερες αναπηδήσεις και πολύπλοκες κινήσεις των ποδιών, ενώ οι στεριανοί χορεύονται πιο αργά.
Είναι ιδανικός αν θέλετε να γυμνάσετε όλο σας το σώμα και να κάνετε εναλλακτική έντονη αεροβική άσκηση.
Break dance: Είναι ελεύθερος χορός, εξαιρετικά δυναμικός και εκρηκτικός. Oι κινήσεις του γίνονται στο έδαφος.
Είναι ιδανικός αν θέλετε να γεμίσετε ενέργεια και να χάσετε βάρος! Επειδή απαιτεί πολύ καλό μυϊκό σύστημα, γι’ αυτό και απευθύνεται σε νεαρά άτομα. Ωστόσο, μην ξεκινήσετε μαθήματα break dance αν αντιμετωπίζετε σοβαρά προβλήματα στα γόνατα, στη μέση κ.λπ.
R & B: Oι κινήσεις του είναι πιο ήπιες από το break dance.
Είναι ιδανικός αν θέλετε να γυμνάσετε το σώμα σας, να αποκτήσετε ρυθμό, αντοχή και κινητικό συντονισμό.
Hip-hop: Πρόκειται για τον εκμοντερνισμό του break dance με στοιχεία και από το R & B και περιλαμβάνει πολλά άλματα.
Είναι ιδανικός αν θέλετε ένταση και δύναμη. Απευθύνεται κυρίως, σε νεαρές ηλικίες.
Βodyart: Εξαιρετική μέθοδος εκγύμνασης με στοιχεία σύγχρονου χορού, αρχές του Pilates και λογική του barrater, που ενισχύει την ενδυνάμωση και ευθυγράμμιση του σώματος. Βασίζεται σε αναπνευστικές τεχνικές που χαλαρώνουν σώμα και πνεύμα και καταπολεμούν το στρες.

Η γνώμη των celebrities

Η αλλαγή στο σώμα της Ελεονώρας Μελέτη είναι θεαματική. Μέσα σε έναν μήνα χορεύοντας, ήταν πιο αδύνατη από ποτέ. Τελικά έχασε κιλά και ο γιατρός της είπε πως έχει αλλάξει ριζικά όλη η μυϊκή δομή του σώματός της. Έχει πλέον λιγότερο λίπος, η μυϊκή της μάζα έχει αυξηθεί, έχει χάσει πάρα πολλούς πόντους. Μάλιστα, ο διατροφολόγος της αναγκάστηκε να της αυξήσει τις θερμίδες που έπαιρνε κάθε μέρα, γιατί έχανε περισσότερες από όσες έτρωγε.

Print Friendly, PDF & Email