Logo
Menu 

Συμβουλές για σωστό πλύσιμο των ρούχων

Αναριωτέστε συχνά αν πλένετε σωστά τα ρούχα του παιδιού σας και τα δικά σας; χρειάζεστε συμβουλές για τους δύσκολους λεκέδες;  Παρακάτω θα βρείτε κάποιες βασικές συμβουλές για το σωστό πλύσιμο των ρούχων .Συμβουλές για το σωστό πλύσιμο των ρούχων

 

Σωστά Προϊόντα

Γνωρίζετε ότι τα ρούχα απειλούνται όχι μόνο από λεκέδες, αλλά και από βακτήρια; Επιλέγοντας εξειδικευμένα προϊόντα και πλένοντας σε υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες ,μπορείτε να πετύχετε διπλό αποτέλεσμα και να χαρείτε ρούχα πραγματικά καθαρά: απαλλαγμένα από λεκέδες και βακτήρια. 

Εσώρουχα

Τα εσώρουχα ,επειδή έρχονται σε άμεση επαφή με πιο ευαίσθητες περιοχές , πρέπει να είναι πραγματικά  καθαρά .Είναι προτιμότερο να πλένονται μόνα τους τους στο πλυντήριο, στη θερμοκρασία  που αναγράφει η σχετικά ετικέτα  (συνήθως υψηλή)

Ρούχα πολύ λερωμένα

Πολλές φορές τα ρούχα μας λερώνονται υπερβολικά και χρειάζονται έξτρα φροντίδα. Οι επίμονοι λεκέδες μπορούν να   «εξολοθρευτούν» αν πριν το πλύσιμο χρησιμοποιήσουμε πάνω στο λεκέ ένα από τα gel που κυκλοφορούν στην αγορά .Έτσι ο λεκές θα απομακρυνθεί ευκολότερα, ακόμα και σε χαμηλότερη θερμοκρασία.

Με το μαλακό

Η καθημερινότητά μας έχει κάνει βιαστικούς ….Το πλύσιμο των ρούχων όμως πρέπει να γίνετε με σχολαστικότητα. Δεν είναι σκόπιμο να παραγεμίζουμε τον κάδο του πλυντηρίου. Το κακό θα  είναι διπλό…τα ρούχα δεν θα πλυθούν καλά, αλλά και  στη συσκευή είναι πιθανό να προκαλέσουμε φθορές.   

Τα μυστικά του στεγνώματος

Ο τρόπος με τον οποίο στεγνώνουμε τα ρούχα  έχει κι αυτός σημασία. Ο καθαρός αέρας και ο ήλιος,χάρη στη δράση του ανέμου και της υπεριώδους ακτινοβολίας στα υφάσματα, εξασφαλίζουν σωστή υγιεινή . Προσοχή όμως, τα σχοινιά στα οποία θα απλώσουμε τα ρούχα πρέπει να καθαρίζονται συχνά.

Σωστή συντήρηση του πλυντηρίου

Το πλυντήριο ρούχων είναι ένα εργαλείο , το οποίο «ταλαιπωρείται»σε κάθε πλύση. Έτσι χρειάζεται κι αυτό φροντίδα μας .Καλό είναι να θυμόμαστε να προσθέσουμε αποσκληρυντικό νερού σε κάθε πλύση ώστε αποτρέπουμε την επικάθιση αλάτων στα ζωτικά εξαρτήματα του πλυντηρίου μας.

Print Friendly, PDF & Email