Logo
Menu 

Εργαζόμενη Μητέρα ένας Διπλός Ρόλος Κάθε Μέρα

Και Εργαζόμενη Και Μητέρα Ένας Διπλός Ρόλος Κάθε ΜέραΜικρές πρακτικές συμβουλές

Κάποιες πρακτικές συμβουλές  θα σας βοηθήσουν σημαντικά, ιδιαίτερα όταν δεν έχετε βοήθεια από κάποια άλλη βοήθεια όπως π.χ. γιαγιά ή  οικιακή βοηθό, είναι οι εξής:
(α) Σωστός προγραμματισμός της κάθε μέρας ώστε να ξέρετε περίπου τις δουλειές που πρέπει να γίνουν και το χρόνο τους .
(β) Να ιεραρχείτε τις ανάγκες και να δίνετε προτεραιότητα στα πιο σημαντικά, σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάτι έκτακτο και χρειαστεί να αλλάξετε το πρόγραμμα.
(γ) Να κάνετε σωστό καταμερισμό του χρόνου αλλά και της εργασίας  και να αναθέτετε  ευθύνες στο σύζυγό, αλλά και στα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους. Είναι σημαντικό για τα παιδιά να μάθουν να κάνουν δουλειές και ας μην τις κάνουν τέλεια.

Τελικά δεν έχουμε γίνει ακόμα Ευρωπαίοι

Σύμφωνα με έρευνα της Eurostat, στην χώρα μας η εργαζόμενη μητέρα δεν έχει από τον σύζυγό την βοήθεια που πρέπει.
Μόνο το 3% των Ελλήνων βοηθούν το έτερο ήμισυ στην καθαριότητα του σπιτιού. Το 97% δεν ασχολούνται. Παρέα, στο 3%, που φυσικά είναι το χαμηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε., έχουμε τους Ισπανούς. Οι πιο πρόθυμοι είναι οι Λουξεμβούργιοι (17%), ενώ καλές επιδόσεις έχουν οι Ιταλοί με τους Γάλλους (11%) και οι Κύπριοι (10%).
Τελευταίοι, χωρίς «συγκάτοικο» αυτή τη φορά, είναι οι Ελληνες και στη μαγειρική. Μόνο το 3% επιδίδεται στην ευγενή αυτή απασχόληση, έναντι 5% των Ισπανών. Οι πιο δραστήριοι στην κουζίνα είναι οι Λουξεμβούργιοι (25%), οι Γερμανοί (18%) και οι Γάλλοι (17%).
Ακόμη χειρότερο ποσοστό έχουμε στο σιδέρωμα. Μόνο το 1% των ανδρών στη χώρα μας φροντίζουν να σιδερώσουν τα ρούχα τους και φυσικά είναι το χαμηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε. Πρώτοι στο σιδέρωμα στην Ευρώπη των 25 είναι οι Φινλανδοί με 12%.

Print Friendly, PDF & Email

ΣΕΛΙΔΕΣ: 1 2