Logo
Menu 

Τα Μυστικά του Ρυζιού

Το ρύζι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας. Μάθετε μικρά μυστικά του ρυζιού!!

Τα μυστικά του ρυζιού

Αν σας κολλήσει το ρύζι στο πάτο της κατσαρόλας, βγάζετε αυτό που δε κάηκε και το μεταφέρετε σε μια καινούρια κατσαρόλα βάζοντας πάνω ένα κομμάτι ψωμί. Το ψωμί τραβάει όλη την άσχημη μυρωδιά!

Το ρύζι γίνεται σπυρωτό και άσπρο αν ρίξετε μέσα στο νερό λίγες σταγόνες λεμόνι.

Ρύζι από την προηγούμενη ημέρα γίνεται και πάλι φρέσκο αν το βάλετε σε μια σακουλίτσα και μετά το βράσετε για 5 λεπτά.

Αν το ρύζι λασπώσει, το ξεπλένετε και βάζετε για λίγη ώρα στο φούρνο.

Για να μην κοχλάζει και χύνεται το νερό στο οποίο βράζει το ρύζι, βάζετε ένα κομματάκι βούτυρο.

Η σωστή αναλογία νερού και ρυζιού είναι 1 φλιτζάνι ρύζι, 2.5 φλιτζάνια νερό.

Print Friendly