Logo
Menu 

Μια πρωτοβουλία… αυτοπεποίθησης από την Klinex!

Όλοι σχεδόν έχουμε αμέτρητες αναμνήσεις από τα χρόνια του σχολείου και αναγνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η συναναστροφή με τους συμμαθητές, μέσα στην τάξη αλλά και στα διαλείμματα. Εκεί αναπτύσσονται σημαντικά χαρακτηριστικά κοινωνικοποίησης και ομαδικότητας, όπως συμπαράσταση και αλληλεγγύη την ώρα της εξέτασης στον πίνακα κι ένα σωρό άλλα. Οι σχολικές παρέες, παίζουν σημαντικό ρόλο, σ’ ένα βαθμό, στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας και μας ενδυναμώνουν ώστε να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής.
kidsfun-gr-photo-goneis-paidi-sxoleio-katharoizoume-sto-sxoleio-klinex

Η άποψη αυτή εκφράζεται πλέον και μέσα από έρευνες1, που επιβεβαιώνουν ότι η συστηματική συναναστροφή με τους συνομηλίκους είναι πολύτιμη για την ανάπτυξη κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων, οι οποίες είναι καθοριστικές για τη μελλοντική εξέλιξη αλλά πάνω απ’ όλα για την αυτοπεποίθηση των παιδιών.

Για την KLINEX, οι συγκεκριμένες μελέτες έγιναν αφορμή για την ανάπτυξη μιας πολύ σημαντικής πρωτοβουλίας κοινωνικής ευθύνης, με τίτλο Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο. Μέσα από αυτήν, η μάρκα προσφέρει δωρεάν καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα για όλη τη σχολική χρονιά, σε περίπου 150 δημόσια Δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Στόχος της είναι να συμβάλλει στην προώθηση και τη διατήρηση ενός υγιεινά καθαρού σχολικού περιβάλλοντος, ώστε να περιορίζονται οι σχολικές απουσίες που εμποδίζουν τη συστηματική συναναστροφή των παιδιών με τους συμμαθητές τους.

Η δεύτερη φάση παραλαβής των προϊόντων ολοκληρώνεται τις μέρες αυτές και είναι βέβαιο ότι θα γίνει δεκτή με μεγάλη χαρά από τους γονείς και τους δασκάλους.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Καθαροί ζούμε στο σχολείο» αλλά και για την υγιεινή καθαριότητα, μπείτε στο www.klinex.gr.

1 www.aecf.org

Print Friendly, PDF & Email