Logo
Menu 

Το Μεγαλύτερο Γλειφιτζούρι του Κόσμου στον « Μύλο των Ξωτικών »

Πολλές εκπλήξεις σας περιμένουν στην πόλη των Τρικάλων και συγκεκριμένα στον Μύλο των Ξωτικών.

Το Μεγαλύτερο Γλειφιτζούρι του Κόσμου στον «Μύλο των Ξωτικών»

Στις 26 και 27 Νοεμβρίου, λίγο πριν ανοίξει ο Μύλος των Ξωτικών, τα σκανταλιάρικα «Ξωτικά» θα επιχειρήσουν να φτιάξουν το μεγαλύτερο παραμυθένιο γλειφιτζούρι του κόσμου. Όλα αυτά θα γίνουν παρέα με την επιτροπή του Ρεκόρ Γκίνες, η οποία θα καταγράψει την προσπάθειά τους.

Το μεγαλύτερο γλειφιτζούρι του κόσμου θα διακοσμεί την είσοδο του πάρκου καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να το θαυμάζουν και να βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Το υπάρχων ρεκόρ για το μεγαλύτερο γλειφιτζούρι του κόσμου είναι 3.200 κιλά στις 18 Ιουλίου 2012 στην Αμερική και σύντομα θα αποτελεί παρελθόν, αφού το νέο μεγαλύτερο ρεκόρ που θα συμπεριληφθεί στο βιβλίο των Record Guinness θα παρουσιαστεί στις 29 Νοεμβρίου στον «Μύλο των Ξωτικών». Χιλιάδες κιλά καραμέλας, δεκάδες χρώματα ζαχαροπλαστικής, 7 τεχνίτες και 40 ξωτικά βοηθοί του Αι Βασίλη σε 3 ημέρες, δημιουργούν το πιο γλυκό ρεκόρ του κόσμου!!

Η παραμυθένια εικόνα του μεγάλου Γλειφιτζουριού θα ταξιδέψει από τις 28 Νοεμβρίου σε όλο τον κόσμο!!
Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει! Μικροί και μεγάλοι, από το πρωί της Τρίτης, 26 Νοεμβρίου μέχρι την επόμενη μέρα το βράδυ στο «Μύλο των Ξωτικών», θα παρακολουθήσουν από κοντά όλη την διαδικασία προετοιμασίας του γλειφιτζουριού.

Όσοι ενδιαφέρονται για εθελοντική υποστήριξη και παροχή βοήθειας στην συγκεκριμένη δράση, μπορούν να επισκεφτούν τη σελίδα www.milosxotikon.gr και να δηλώσουν συμμετοχή.

Print Friendly, PDF & Email