Logo
Menu 

Καλοκαιρινά Σπορ για Παιδιά

Σπορ στα ΚύματαΕίναι σημαντικό για ένα παιδί να έχει δραστηριότητες. Τώρα που το καλοκαίρι έρχεται και θέλει να ασχοληθεί με ένα θαλάσσιο σπορ, ενθαρρύνετε το και προσπαθήστε να βρείτε το κατάλληλο για εκείνο και αφήστε το να διασκεδάσει στη θάλασσα με ασφάλεια.

Θαλάσσιο σκι

Το θαλάσσιο σκι είναι ένα σπορ για αυτούς που ξέρουν καλό μπάνιο και δεν διστάζουν να βρεθούν στα βαθειά. Αν σας φαίνεται δύσκολο να σταθείτε όρθιοι σας δίνουμε μερικές οδηγίες για να μπορέσετε να απολαύσετε τα κύματα. Βάλτε ένα σκι σε κάθε πόδι και κρατήστε τα με τις μύτες στραμμένες ψηλά, έξω από το νερό. Όταν το κρις-κραφτ ξεκινήσει, κρατήστε τα σκι ίσια και σε απόσταση μισού μέτρου, γείρετε λίγο προς τα πίσω και λυγίστε τα ελαφρά τα γόνατα, σαν να κάθεστε σε καρέκλα. Αν το παιδί σας έχει αποφασίσει ότι θέλει να ασχοληθεί με το θαλάσσιο σκι μη φοβηθείτε αντιθέτως, ενθαρρύνετε το και βοηθήστε ο να σταθεί όρθιο αν εκείνο δεν μπορεί. Μη διστάσετε να βραχείτε προκειμένου να νιώσει υπερήφανο για το κατόρθωμα του.

Ενδεικτική τιμή: 25-30 ευρώ τα 15 λεπτά. Για παιδιά από 6 χρονών.

Ιστιοσανίδα

Αυτό που χρειάζεται κάποιος για να κάνει ιστιοσανίδα είναι τεχνική. Αρκεί μόνο ένα δίωρο μάθημα για μπορέσει να νιώσει ικανοποιημένο, να επιπλεύσει αλλά και να σερφάρει στο νερό.

Ενδεικτική τιμή: από 24 ευρώ η ώρα. Για παιδιά από 8 χρονών.

Αλεξίπτωτο θαλάσσης

Το αλεξίπτωτο αυτό είναι διαφορετικό από εκείνο που το τραβάτε για να ανοίξει. Αυτό ήδη το φοράτε καθώς το κρις-κραφτ σας τραβάει. Το αλεξίπτωτο είναι κατάλληλο για γονείς και παιδιά, αφού μπορούν να το κάνουν ταυτόχρονα, ενώ κρέμονται ο ένας δίπλα στον άλλο! Αφού λοιπόν, φορέσετε το αλεξίπτωτο και φουσκώσει, το κρις-κραφτ ξεκινά και αφού διανύσετε μια μικρή απόσταση απογειώνεστε στον αέρα. Τέλος, προσγειώνεστε στη θάλασσα και το κρις-κραφτ σας επιστρέφει στη ακτή.

Ενδεικτική τιμή: 27-35 ευρώ τα 15 λεπτά. Για παιδιά από 6 χρονών.

Μπανάνα

Η μπανάνα έχει σχεδιαστεί για να σας κάνει βόλτες μέσα στη θάλασσα, ενώ ένα κρις-κραφτ σας τραβάει από τη μία άκρη στην άλλη. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κρατιέστε καλά και να σκύβετε το κεφάλι για να αποφύγετε τα κύματα που έρχονται κατά πάνω σας. Δείτε το σαν ένα τρενάκι λούνα πάρκ. Για τους λάτρεις της ταχύτητας αλλά και της θάλασσας μπορείτε να διασκεδάσετε με τους φίλους σας, καθώς υπάρχει μπανάνα που χωράει από πέντε έως δέκα άτομα. Προσοχή , αν οι επιβάτες είναι παιδιά επιβάλλεται από τον οδηγό να μην αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες.

Ενδεικτική τιμή: 7-15 ευρώ τα 15 λεπτά. Για παιδιά από 6 χρονών.

Θαλάσσιο ποδήλατο :

Το θαλάσσιο ποδήλατο είναι το πιο ιδανικό θαλάσσιο σπορ για όλη την οικογένεια. Χωράει 4 άτομα, εκ των οποίων τα δύο θα κάθονται μπροστά και θα κάνουν πετάλι και τα υπόλοιπα θα θαυμάζουν και θα απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα..

Ενδεικτική τιμή: 12-20 ευρώ η ώρα. Για παιδιά από 4 χρονών.

Κανό :

Το μόνο που χρειάζεται για να κάνει κάποιος κανό είναι να ξέρει καλό κολύμπι. Επίσης φροντίστε όποιο σπορ και αν διαλέξετε για τα παιδιά σας, να τηρούνται αυστηρά οι κανόνες ασφαλείας για να μην κινδυνέψει η ζωή του παιδιού σας. Το κανό είναι πολύ απλό και μπορείτε να κάνετε κανό μαζί με τι παιδί σας, αφού χωράει δύο άτομα. Για να κάνετε κουπί πρέπει ο ένας να κάνει αντίθετα ο ένας από τον άλλο: ο μπροστινός θα κάνει μόνο δεξιά και ο πίσω μόνο αριστερά, ή το αντίθετο. Όταν θέλετε να στρίψετε, θα κάνει κουπί μόνο ο ένας. Η συνεργασία είναι το παν, ακόμα και στα θαλάσσια σπορ!

Ενδεικτική τιμή: 8-10 ευρώ η ώρα. Για παιδιά από 10 χρονών.

 

Print Friendly, PDF & Email