Logo
Menu 

Χριστουγεννιάτικη Κατασκευή, Γιρλάντα

Φτιάξτε  πρωτότυπη γιρλάντα για το παιδικό δωμάτιο, για το σαλόνι, αλλά και για το χριστουγεννιάτικο δέντρο με απλά υλικά. Μια εύκολη χριστουγεννιατική κατασκευή  για παιδιά δημοτικού, για τη διακόσμηση του σπιτιού σας 

Κατασκευή Χρισουγεννιάτικη Γιρλάντα

Υλικά κατασκευής:

Χαρτόνι
Ύφασμα και αφρώδες υλικό σε διάφορα χρώματα
Ματάκια
Κόλλα, ψαλίδι

Στάδια:

Για μια γιρλάντα για τον τοίχο ή για το δέντρο, κόψτε τα χαρτόνια σε χριστουγεννιάτικα σχήματα (αστεράκι, μπαλίτσα κ.λ.π.), κόψτε το ύφασμα στο σχήμα χαρτονιού και κολλήστε το πάνω του. Μετά, κόψτε τα υπόλοιπα υφάσματα και το αφρώδες υλικό σε άλλα σχήματα, όπως στόμα, μύτη, κασκόλ, αυτιά, σκουφί κ.τ.λ., και κάντε ένα απίστευτο κολλάζ πάνω στα σχήματα. Τέλος κολλήστε τα ματάκια και έτοιμη η γιρλάντα!

Γνωρίζατε ότι:

Το έθιμο της βασιλόπιτας είναι πολύ παλαιό; Προέρχεται από την αρχαία γιορτή των Ρωμαίων που υιοθέτησαν μετά οι Φράγκοι (Γερμανοί), από τους οποίους και προήλθε η συνήθεια της τοποθέτησης νομίσματος μέσα στη πίτα και της ανακήρυξης ως «Βασιλιά της βραδιάς» αυτού που το έβρισκε. Η βασιλόπιτα κατά το ελληνικό έθιμο, κόβεται αμέσως με τον ερχομό του νέου έτους κυρίως μετά από φαγοπότι όπου όλη η οικογένεια είναι μαζεμένη.

Print Friendly, PDF & Email