Logo
Menu 

Κατασκευή Χάρτινη Πόλη για Παιχνίδι

Φτιάξτε μόνοι σας μία μικρή πόλη από χάρτινα κουτιά. Τυλίξτε τα με πολύχρωμα χαρτόνια και δημιουργήστε τις δικές σας ιστορίες που θα τις μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Κατασκευή Χάρτινη Πόλη για Παιχνίδι

Υλικά κατασκευής:

Άδεια χάρτινα κουτιά από γάλα
Χαρτόνια σε διάφορα χρώματα
Χαρτόνια κυματιστά σε διάφορα χρώματα
Κόλλα, ψαλίδι

Στάδια:

Κόψτε τα κουτιά από γάλα στη μέση ή σε όποιο μέγεθος προτιμάτε και διαλέξτε ένα χαρτόνι στο χρώμα που σας αρέσει και ντύστε το κουτί. Κόψτε χαρτόνια σε διάφορα χρώματα και φτιάξτε πόρτες, παράθυρα, μπαλκόνι και στέγη. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα άσπρα καπάκια από τη συσκευασία του γάλατος για να το διακοσμήσετε. Φτιάξτε 2-3 σπιτάκια σε διαφορετικό μέγεθος και η μικρή σου πόλη είναι έτοιμη!

Γνωρίζατε ότι:

Η μεγαλύτερη χάρτινη σαΐτα του κόσμου έχει μήκος 14 μέτρα και πλάτος 7 μέτρα; Το έργο πραγματοποιήθηκε στην Αριζόνα και η σαΐτα πέταξε τελικά για περίπου έξι δευτερόλεπτα και μετά έπεσε στη γη. Για το σχεδιασμό της πήραν μέρος μια ομάδα σχεδιαστών και αεροπόρων. Οι εμπειρογνώμονες θέλησαν να δοκιμάσουν το μοντέλο τους, το οποίο μεταφέρθηκε από ένα ελικόπτερο στα 4.000 πόδια για να πραγματοποιήσει τη παρθενική του πτήση στον ουρανό. Προτού προσκρούσει στο έδαφος, έφτασε τη ταχύτητα των 157 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Print Friendly, PDF & Email